Bevallen in bad

Een badbevalling komen we steeds vaker tegen en wij snappen wel waarom. Er zijn namelijk veel voordelen aan bevallen in bad. Warm water zorgt namelijk voor ontspanning; de weeën worden hierdoor minder pijnlijk en ben je bijna gewichtloos in het water waardoor je verschillende houdingen kan aannemen. Dit zorgt ervoor dat de ontsluiting en persfase sneller verloopt.

Voordelen

Vrouwen die in bad bevallen vragen ook minder vaak om pijnstilling, zoals een ruggenprik.
Het kindje mag ook onder water geboren worden, deze overgang vinden ze juist erg fijn. De overgang naar de koude lucht gaat geleidelijk, waardoor niet alle kindjes meteen hard gaan huilen maar meer rustig om zich heen kijken. Het kindje mag ook een tijdje onder water blijven na de geboorte, dit is geen probleem. Ze zitten namelijk nog verbonden via de navelstreng aan de placenta/moederkoek en krijgen zo hun zuurstof binnen waardoor ze nog niet adem hoeven te halen. Jij als moeder zelf kan vaak het kindje onder water aanpakken en zo rustig naar boven halen.

Bevalbad huren
Het is mogelijk om bij ons in de praktijk een bevalbad te huren; wij hebben er een aantal op voorraad die je kunt lenen. Naast het bad zelf, koop je bij ons een kant-en-klaar pakket met daarin alle (schone) benodigdheden om het bad op te zetten en te vullen. Zo blijft het bad mooi schoon. De kosten voor de verhuur van het bad inclusief het pakket zijn €140. Als je het bad onverhoopt toch niet kunt gebruiken en het pakket is nog dicht, dan hoef je deze kosten uiteraard niet te betalen. Wil je meer weten? Vraag ons ernaar tijdens het spreekuur!

Een bevalling in bad...

maakt bevallen gemakkelijker, een warm bad doet wonderen!

Bath